Over ons

Onder Mediadoctoren is een tweewekelijkse podcast waarin inhoudelijke en wetenschappelijk-geïnformeerde discussies worden gevoerd over de media. Twee mediawetenschappers – Vincent Crone en Linda Duits – bevragen iedere uitzending een mediakwestie. Ze laten daarbij andere experts, programmamakers of wetenschappers aan het woord en kijken welke antwoorden er bestaan op de centrale vraag. Onder Mediadoctoren is bedoeld voor luisteraars die een sterke interesse hebben of werkzaam zijn in media, communicatie, journalistiek, digitale media of populaire cultuur.

Makers

Vincent Crone is universitair hoofddocent en onderwijsdirecteur bij het departement Media- en Cultuurwetenschappen van de Universiteit Utrecht. Hij geeft met name colleges over de relatie tussen media, cultuur en maatschappij, en is betrokken bij onderwijsvernieuwingen binnen de universiteit. In 2007 promoveerde hij op een proefschrift over de geschiedenis van de discussie over de kwalijke invloed van televisie.

Linda Duits is publicist gespecialiseerd in populaire cultuur. Ze publiceert regelmatig opinie in diverse media, waaronder NRC Handelsblad. Daarnaast schrijft ze wekelijks columns voor Folia, het blad van de UvA. Linda is de eigenaar van Diep, een bureau gericht op kennisverspreiding. Als onderzoeker is ze geaffilieerd aan het Instituut voor Cultuurwetenschappelijk Onderzoek van de Universiteit Utrecht. Ze promoveerde in 2008 op de cultuur van jonge meisjes.

Folkert Coehoorn studeerde Media & Entertainment Management aan Stenden hogeschool en Theater- Film en Televisiewetenschap aan de Universiteit Utrecht. Hij doet nu de master Film- en Televisiewetenschap aan de Universiteit Utrecht. Folkert is geïnteresseerd in journalistiek, media in transitie en populaire cultuur. Bij Onder Mediadoctoren is hij redacteur en verantwoordelijk voor de techniek.

Iris Verhulsdonk heeft een bachelor in Media en Cultuur (richting televisie) en doet nu de master Journalistiek en Nieuwe Media in Leiden. Iris is geïnteresseerd in politiek, gender, seksualiteit en populaire cultuur. Bij Onder Mediadoctoren is ze als producent verantwoordelijk voor de live-uitzending en gaat ze over de sociale media-uitingen.

Narin Esmaeel heeft een bachelor in Taal & Communicatie en zal in februari beginnen met de master Persuasive Communication aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast doceert ze Nederlands aan expats. Narin is geïnteresseerd in overtuiging, taal, gender en seksualiteit. Bij Onder Mediadoctoren is ze redacteur en verantwoordelijk voor de sociale media.

Pim Prins studeert Media en Cultuur aan de Universiteit Utrecht met als verdieping filmwetenschappen. Pim is voornamelijk geïnteresseerd in de wisselwerking tussen media, cultuur en individuen. Bij Onder Mediadoctoren is hij redacteur en medeverantwoordelijk voor vormgeving en techniek.

Thom Aalmoes studeert bij de bachelor Wijsbegeerte aan de Universiteit Utrecht en de minor Cultural Analysis aan de Universiteit van Amsterdam en is geïnteresseerd in macht, gender, etniciteit en cultuur. Bij Onder Mediadoctoren is hij redacteur en medeverantwoordelijk voor de techniek.

Sebastiaan van de Poll studeert Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam en is geïnteresseerd in de wisselwerking tussen media, politiek en samenleving. Eerder behaalde Sebastiaan de propedeuse Regie Documentaire aan de Filmacademie in Amsterdam. Ook maakte hij de documentaire The Growing Pains of Ahmed and Moshe over jongeren in Israël en Palestina. Bij Onder Mediadoctoren is Sebastiaan beeldredacteur en mede verantwoordelijk voor de techniek.

Oud-medewerkers: 

Chris Aalberts – mediadoctor en mede-oprichter

Rosanne Eijsink – producent

Marloes de Jong – mediastudent

Daan Jongen – mediastudent

Onder Mediadoctoren is een onafhankelijke productie. We danken onze sponsor Amsterdam University Press voor de financiële ondersteuning, Salto voor de opnamefaciliteiten, Mustafa Avdic van Code Clear voor het logo-ontwerp, Philip Corsius voor de leader, Coen Hamming voor de intromuziek en Jeroen Weghs voor het inspreken van aan- en afkondiging.