Over ons

Onder Mediadoctoren is een tweewekelijkse podcast waarin inhoudelijke en wetenschappelijk-geïnformeerde discussies worden gevoerd over de media. Twee mediawetenschappers – Vincent Crone en Linda Duits – bevragen iedere uitzending een mediakwestie.

Ze laten daarbij andere experts, programmamakers of wetenschappers aan het woord en kijken welke antwoorden er bestaan op de centrale vraag.

Onder Mediadoctoren is bedoeld voor luisteraars die een sterke interesse hebben of werkzaam zijn in media, communicatie, journalistiek, digitale media of populaire cultuur.

Makers

Vincent Crone is universitair hoofddocent en onderwijsdirecteur bij het departement Media- en Cultuurwetenschappen van de Universiteit Utrecht. Hij geeft met name colleges over de relatie tussen media, cultuur en maatschappij, en is betrokken bij onderwijsvernieuwingen binnen de universiteit. In 2007 promoveerde hij op een proefschrift over de geschiedenis van de discussie over de kwalijke invloed van televisie.

Linda Duits is publicist gespecialiseerd in populaire cultuur. Ze is regelmatig te gast bij diverse media en geeft veel lezingen. Daarnaast schrijft ze wekelijks columns voor Folia, het blad van de UvA, en publiceert ze onregelmatig in dagbladen. Linda is de eigenaar van Diep, een bureau gericht op kennisverspreiding. Als onderzoeker is ze geaffilieerd aan het Instituut voor Cultuurwetenschappelijk Onderzoek van de Universiteit Utrecht. Ze promoveerde in 2008 op de cultuur van jonge meisjes.

Oud-medewerkers: 

Tussen 2013 en 2020 fungeerde deze podcast als academie voor studenten die ervaring wilden opdoen met podcasten. Daardoor kon de podcast uitgroeien tot een multimedia-productie, met video’s en interviews gemaakt door deze studenten. We zijn hen dankbaar en erg trots dat een aantal oud-medewerkers nu voltijds hun geld verdient met podcasts maken.

Chris Aalberts – mede-oprichter

Thom Aalmoes

Soner Arslan

Folkert Coehoorn

Rosanne Eijsink

Narin Esmaeel

Marloes de Jong

Daan Jongen

Marijn Joop

Pim Prins 

Sebastiaan van de Poll

Frederique Teillers

Iris Verhulsdonk

Meg Weijers

Onder Mediadoctoren is een onafhankelijke productie. We worden sinds 2020 gesponsord door Code Clear. We danken Mustafa Avdic voor het logo-ontwerp, Coen Hamming voor de intromuziek en Jeroen Weghs voor het inspreken van aan- en afkondiging.