Gezocht

onze-vrijwilligers-op-het-oorzaken-festivalDenk je graag na over de rol van media in de samenleving? Zoek je verdieping van je geest én van je vaardigheden? Kom dan de Mediadoctoren versterken als vrijwilliger. Onder Mediadoctoren is een podcast waarin inhoudelijke en wetenschappelijk-geïnformeerde discussies worden gevoerd over de media. Sinds januari 2016 maken we naast audio ook (live) beeld. Op dit moment is er geen sollicitatieronde, maar we staan open voor open sollicitaties.

De vacatures bieden studenten de kans relevante ervaring op te doen met monteren, interviewen en beeldregie. Bij Onder Mediadoctoren krijg je de ruimte om zelfstandig te werken en volop je creativiteit te uiten, door bijvoorbeeld items te maken of interviews af te nemen. Daarnaast bouw je een netwerk op van prominente mediaonderzoekers en bekende mediamakers. Je wordt begeleid door ervaren docenten.

Opnames vinden elke twee weken plaats op maandagavond in Amsterdam. Reken op ongeveer twintig uur per maand aan tijd die je kwijt zult zijn – inclusief nazit na een opname. De redactie bestaat naast Vincent Crone en Linda Duits uit een team van vaste redacteuren, allemaal student, en een aantal actieve alumni.

Optie 1: techniek

Je bent verantwoordelijk voor de montage van de podcast, dus van de audio, en voor de livestream. Tijdens de opname schakel je tussen camera’s en zorg je dat alles goed opgenomen wordt. Na afloop mix je de podcast af om te zorgen dat het geluid optimaal is. De vrijwilliger wordt ook algemeen redactielid. Dit betekent dat je meedenkt over mogelijke onderwerpen en over de invulling van de uitzending. Af en toe maak je items zoals interviews of reportages.

Wensen en vereisten:

We zoeken een enthousiaste, leergierige student met een relevante hbo- of universitaire opleiding die enthousiast is over het maken van audiovisuele producties. Je hebt een scherp oor en bent creatief. Je hebt ervaring met audiomontage en misschien al ervaring met beeldmontage.

Optie 2: sociale media

Je bent verantwoordelijk voor de sociale media. Je houdt onze Twitter-, Facebook- en Instagrampagina’s actief bij en schrijft begeleidende teksten voor de website. Je plant tweets in en kan inspringen op de actualiteit. De vrijwilliger wordt ook algemeen redactielid. Dit betekent dat je meedenkt over mogelijke onderwerpen en over de invulling van de uitzending. Af en toe maak je items zoals interviews of reportages.

Wensen en vereisten:

We zoeken een enthousiaste, leergierige student met een relevante hbo- of universitaire opleiding die niet bang is voor het internet. Je hebt een vlotte pen en je snapt Twitter. Je hebt misschien al ervaring met bloggen.

Optie 3: huisstijl

Je bent verantwoordelijk voor de huisstijl. Je zorgt ervoor dat alle uitingen (video en tekst) op dezelfde manier zijn opgemaakt. De vrijwilliger wordt ook algemeen redactielid. Dit betekent dat je meedenkt over mogelijke onderwerpen en over de invulling van de uitzending. Af en toe maak je items zoals interviews of reportages.

Wensen en vereisten:

We zoeken een enthousiaste, leergierige student met een relevante hbo- of universitaire opleiding met oog voor design en detail.

Reageren? Stuur dan je motivatie en CV naar ondermediadoctoren@gmail.com