Afl 93: Seksvoorlichting

Soa’s, anticonceptie, masturbatie: onderwerpen die aan bod komen bij seksvoorlichting. Jongeren zijn benieuwd, maar wat leren we ze precies over seks? En op welke manier? In deze aflevering verwonderen de Mediadoctoren zich over seksuele voorlichting en media . Dat doen we met genderstudies-wetenschapper Marijke Naezer, vorig jaar gepromoveerd op onderzoek naar jongeren, seksualiteit en sociale media.

We hebben het over voorlichting op scholen, de betrouwbaarheid en objectiviteit van seksvoorlichting en hoe het is om voorlichting te geven. Komt het aanbod wel voldoende overeen met de vraag? In het interview spreken we met seksuoloog/communicatiewetenschapper Yuri Ohlrichs van Rutgers over de doelgroepen en inhoud van seksvoorlichting [snel kijken]. In het item bespreken we media die een rol hebben in seksvoorlichting, zoals Purno de Purno [snel kijken].

Bekijk deze uitzending:

Links bij de uitzending

Dit was aflevering 93, wat betekent dat onze honderdste aflevering er aan zit te komen! De honderdste zal live worden opgenomen in Sexyland in Amsterdam Noord, op 6 december 2019. Het belooft een groots feest te worden, kom je ook?