In de media

podcasts-luisteren-is-te-gek

28-02-2018 Villamedia
Villamedia merkte op dat er veel podcasts over media en journalistiek gaan. Ze maakten een overzicht van hun favoriete nationale en internationale podcasts, en wij staan bovenaan.

13-10-2017 De Volkskrant
De Volkskrant plaatste een artikel over het succes van Arjen Lubach, die zich beweegt op de grens van journalistiek en satire. Er wordt verwezen naar het interview dat wij met hem hadden over subjectieve journalistiek.

22-06-2016 Het Parool
In het Amsterdamse dagblad Het Parool verscheen een artikel [betaalmuur] waarin elf Amsterdamse podcasts werden uitgelicht. We werden genoemd naast titels als Echt Gebeurd, de Eeuw van de Amateur en Radio Swammerdam.

11-06-2016 Folia
Universiteitsblad Folia interviewde podcastliefhebber Lieven Heeremans. We werden genoemd als luistertip.

22-01-2015 The New Scientist
The New Scientist, een blad over wetenschappelijk onderzoek, schreef een stuk [blendle-link] over onze podcast. Ze lichtten onze eerste aflevering over deskundigen eruit en spraken met Linda.

13-05-2014 ScienceGuide
ScienceGuide, een online magazine voor de kennissector, besteedde aandacht aan de manier waarop sociaalwetenschappelijke kennis gevaloriseerd kan worden. Ze spraken met Linda over Onder Mediadoctoren en met Armen Hakhverdian, een van de initiatiefnemers van het (warm aanbevolen) politicologische blog Stuk Rood Vlees. Beiden leggen uit hoe ze wetenschappelijk geïnformeerd invloed willen uitoefenen op het publieke debat.

6-05-2013 ThePostOnline
Op ThePostOnline verscheen een opiniestuk over de relatie tussen journalistiek en PR. Journalisten zouden expliciet moeten maken in hoeverre ze gebruik maken van PR-materiaal. Zij zouden hierbij een voorbeeld kunnen nemen aan customer media en branded content, zoals we bespraken in aflevering 12.

17-04-2013 ThePostOnline
ThePostOnline plaatste een opiniestuk over de meerwaarde van ‘live verslaggeving’ bij de aanslag op de marathon in Boston. Live verslaggeving heeft nauwelijks meerwaarde en bestaat vooral uit speculaties over de ramp. De artikelen in dit opiniestuk werden al eerder in aflevering 4 besproken.

20-03-2013 Medium 
Medium, het magazine voor communicatiewetenschappers van de UvA, besteedde aandacht aan ons. Het interview ging onder andere over hoe moeilijk het is om als afgestudeerde CW’er vakliteratuur te blijven volgen en over wetenschap op het internet, maar ook over hoe makkelijk het is om zelf media te gaan maken.

11-02-2013 NRC Next
Media staan vol met oordelen van experts, zo merkte ook NRC Next op. De aflevering van Onder Mediadoctoren werd genoemd in een artikel [PDF] over de waarde van de inzet van de academische expert.